Free Essay

Po, Ashtu Eshte

In: Philosophy and Psychology

Submitted By DarvinK
Words 917
Pages 4
Punë kërkimore
Lënda: Edukim për karrierë dhe aftësim për jetën

Tema: Te ushqyerit shëndetshëm

Here4u

Pse te ushqyerit shendetshem, eshte mire per trupin tonë?
Te hani shëndetshëm konsiston ne balancimin e dietës midis frutave dhe perimeve, drithërave, vajit te shëndetshëm, qumështit me yndyre te ulet dhe proteinat me baze bimore.
Kjo balance është paraqitur ne Departamentin e Shteteve te Bashkuara te Amerikës, Departamenti i Buqesise . Kjo piramide vepron si një udhëzues për te ngrëne ne mënyre te tille qe te promovoje një trup te shëndetshëm . Sigurisht kjo piramide mund te përshtatet jetës suaj ( te tilla si ajo e një vegjetariani) , por te njëjtat aplikime përdoren edhe ne karbohidrate, yndyrore, yndyrnat e shëndetshme dhe proteinat e nevojshme qe trupi te funksionoje siç duhet. Kontrolli i Peshës
Kur keni një diete te balancuar, një nga mënyrat qe trupi juaj përfiton është kontrolli i peshës. Sipas Qendrës se Kontrollit te Sëmundjeve ne 2006, mbi 72 milion amerikan te moshës mbi 20 ishin konsideruar obez. Obeziteti është përcaktuar si një indeks i masës trupore. Te hash shëndetshëm ndihmon ne parandalimin e obizitetit disa mënyra. Se pari: Ata qe hane shëndetshëm kane tendence për te marre me pak kalori gjate ngrënies. Se dyti: Te hani shëndetshëm siguron sasi te mëdha fibrash ( te tilla si ato qe gjendjen ne fruta, perime dhe ne drithëra) Fibrat i japin trupit ndjesi e te ngopurit , e cila redukton shtimin e ushqimit gjate ditës. Se fundmi: Te hani shëndetshëm influencon ne metabolizmin tuja, duke ju lejuar juve qe te digji sa me shume kalori. Shëndeti i Zemrës
Një diete e shëndetshme zëvendëson ushqime te mbushura me kolesterol LDL ( te keqia) me ushqim qe janë te pasur me kolesterol HDL ( te mire) te tille si vaj ullirit ose salmoni). Niveli i larte i LDL kolesterol te krijuar ne gjak , mund te arrije deri ne enët e gjakut, kjo mund te çoje forcimin arterial dhe ne sëmundjet e zemrës. Kolesteroli HDL heq Kolesterilin LDL ( te keq) nga qarkullimi i gjakut te mëlçia, ku pastaj përpunohet për ta hequr nga trupi. dhe te hequr nga trupi. Nje diete e shendetshem eshte gjithashtu dhe e pasur me fibra, te cilat mund te ndihmojnë nevielin e kolesterolit te keq ne gjak. Sheqeri ne Gjak
Ushqimi i shëndetshëm gjithashtu ndihmon ne kontrollin e nivelit te sheqerit ne gjak. Kjo është arrihet kryesisht përmes karbohidrateve. Te hani ushqime qe janë te pasura me sheqer apo marrja e karbohidrateve me shumice mund te shkaktoje rritjen e glukozës ne gjak rritet ne sistemin tuaj te qarkullimit te gjakut. Edhe pse qelizat e juaja duhet te marrin glukoze për te krijuar energji, glukoza mund te prishe rezistencën e insulinës, dhe te krijoje Diabet. Insulina ehte një hormon i rëndësishëm qe zbërthen qelizat për te përthithur glukoze nen gjak. Kur qelizat behen rezistente, ata mund et thithin glukoze nga gjaku. Kjo bën qe glukoza te ngrihet mbi nivelin e shëndetshëm ne gjak, qe rezulton ne dëmtime serioze te enëve te gjakut. Parandalimi sëmundjeve
Te hash shëndetshëm gjithashtu ndihmon ne parandalimin e sëmundjeve. Ushqime t e shëndetshme veçanërisht perimet, kane tendence te përmbajnë nivel te larte te te pytochemicals. Këto janë substanca qe te rrisin aftësinë e sistemit tuaj imunitar për te luftua sëmundjet. Ushqimi i shëndoshem gjithashtu ndihmon ne parandalimin e kushteve qe nxisin sëmundjet. Për shembull sipas Klinikes Mayo, duke ngrëne ushqime me pak te yndyrshme dhe duke rritur sasinë e ushqimeve me baze bimore ju mundeni vërtet te parandaloni kancerin. Ushqimi i shëndoshem mund te ndihmoje ne parandalimin e sëmundjeve te zemrës, diabetit dhe madje dhe sëmundjes Alzheimer

Keshilla Për Një Diet Të Shëndetshme

Konsumo Mjaft Kalori por Jo Teper
Mirembaj nje balance mes kalorive qe merr dhe ato qe harxhon. Pra mos ha me shume ushqim se sa i duhet dhe perdor trupi. Sasia mesatare e rekomanduar qe lejohoet eshte 2000 kalori por kjo varet nga mosha juaj, gjinia, gjatesia, pesha dhe aktiviteti fizik i juaj.

Ha Nje Mori Te Gjer Ushqimesh.
Te hash shendetshem eshte nje raste per ju qe te zgjeroni morin e zgjedhjeve – duke provuar ushqime te ndryshme e veçanarisht perime, frutat dhe produktet e drithrave te plota.
Mbaj Porcionet Mesatare.
Veçanarisht tek ushqimet me shume kalori. Ne vitet e fundit madhesia e porcioneve te ushqimit eshte rritur shumë veçanarisht ne restorane.
Ha Shume Fruta, Perime, Drithera dhe Bime Bishtanjore
Pasi ato jane ushqime te larta me karbohidrate komplekse, fiber, vitamina dhe minerale, me pak yndyr dhe pa kolesterol. Mundohu te gjesh prodhime te fresket lokale.
Pi Me Shume Uje
Trupi jone eshte 75% uje. Dhe uji eshte nje pjesË e vitale e dietes te shendetshme. Uji ndihmon te pastroshë gjithë organizmin, veqanarisht veshkat dhe fshikezen urinare, nga toksinat dhe mbeturinat. Shumica e njerezve e kalojne jeten e tyre te dehidruar.
Kufizo Ushqimet Me Sheqer, Kripe Dhe Produktet E Drithrave Te Rafinuara
Sheqeri i shtohet nje sasie te madhe ushqimeve qe prodhohen. Gjate nje viti vetem nje kanaçe me soda (coca cola) qe ka 160 kalori, mund te shtoj peshen tuaj per 7 kilograme!
Mos U Bej Polic i Ushqimeve
Ju mund te knaqeni me embelsirat qe pelqeni dhe ushqimet e skuqura ne nje mase perderisa ato jane pjese e rastesishme e dietes tuaj te shendetshme. Ushqimi eshte burim i mire i knaqesise dhe knaqesia eshte e mire per zemren tuaj!
Leviz
Nje diet e shendetshme permireson energjine dhe ndjenjen e mireqenies tuaj përderisa zvoglon rrezikun tuaj ndaj shume semundjeve. Nese shtoni aktivitetin fizik dhe ushtrimet do te bej qe plani i te ushqyerit te shendetshem te funksionoj edhe me mire.…...

Similar Documents

Premium Essay

Pos Systems

...or correction that will change all related records. As a result, allowing multiple users saves time and increases productivity. Collaborative software and how it can help the sales department One of the most important additions that can help increase future sales would be implementing a POS system for tracking (Rainer & Cegielski, 2011). This system will allow the company to track better sales, and maintain the proper inventory levels to help keep cost at a reasonable level. The company will be able to track the decorative items increasing in sales and which items are not being selected for events. Moreover, the system allows better advertising as possessing software that create promotional fliers and event announcements will only help sales. The POS system helps the sales department in how Party Plates communicates and streamlines processes by tracking the new as well as existing customers to provide a way for sending ads and promotions. This tracking device not only allows customers to know what is current within the company but also allows the company to provide sales data for the customers purchasing habits as well as maintain valuable information and transaction to vendors. The POS system includes ways for information to be updated and provides accurate documentation for the company with making critical decisions regarding purchases, pay outs; incoming as well as outgoing merchandise, transactional sales, and help the company stay within its initial......

Words: 773 - Pages: 4

Free Essay

Pos Data Management

...POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS Data Management POS......

Words: 726 - Pages: 3

Free Essay

Pos 355

...UNIX Protection Scheme Cedric Lee POS/355 Scott Stewart March 25, 2013 UNIX Protection Scheme There is an operation system that supports 5,000 users, and the company only wants to allow 4,990 users permission to access one file. In order to have a protection scheme in UNIX, a number of operations need to be performed first in order for this to work. UNIX file management hierarchy is very essential to know in order to understand and devise a plan that will allow this protection scheme to protect the files. Without knowledge of the hierarchy of the file management system within the UNIX operating system, there is no way that the 4,990 will have access to only one file. A file access control scheme will be the design of UNIX operating system. Therefore, user ids and passwords are needed in order to gain access to the system. All users of the UNIX operating system will each be given a user id and a user password. These user ids and passwords will be kept by the assigned users only. The protection of these ids and passwords depend on how well the user protects them. Encryptions and decryptions can also be used when the users are attempting to login. The administrator can put each user into different groups that allow access or deny access to certain files within the operating system. By doing this, there can be control on who can access what file due to the permission given to them by the administrator. The administrator is referred to as the super user......

Words: 385 - Pages: 2

Free Essay

Intro of Pos

...Seafront. Point-of-Sale Inventory System is one of the essential components of a successful business. It is a modern replacement for the cash register in retail applications. It can help to record securely all the sales and customer’s orders, track products which are poor on business’ sales and of course manage inventory.       This particular system can improve the way, the small and mid-sized businesses do their inventory and sale transactions. It will aid some of the common problems facing by business industries, that in this era of modernization, still using a manual process of inventory. Common problems like slow inventory process, lost records, inventory shortages, and high risk of errors can affect the whole business. A manual POS Inventory System can affect the whole business process in terms of sales and confidential document security because a manual process is not reliable enough. PURPOSE AND DESCRIPTION Inventory, Purchasing, and Invoice System is used for Seafront restaurant. This system help with tab and table ordering in pricing controls, staff management and access control to limit what information employees have access to, management of stock and inventory and generate reports. OBJECTIVE 1. To create a system entitled Seafront Inventory, Purchasing, and Invoice System that can maintain a sales history to help adjust your buying decisions for seasonal purchasing trends. 2. To provide a system that all transactions are recorded accurately and......

Words: 570 - Pages: 3

Free Essay

Pos Indonesia

...Beberapa decade lalu PT Pos adalah pemimpin pasar yang sangat dominan dalam bisnis pos dan ekspedisi. Akan tetapi seiring berjalannya waktu, muncul pesaing yang masuk ke dalam industry ekspedisi dan logistik yang menawarkan alternative lain yang jauh lebih inovatif baik dari segi pelayanan dan produk. PT Pos terlalu berfokus kepada produk yang selama ini menjadi keunggulannya, hal itu membuat PT Pos tidak melihat perkembangan industry jasa ekspedisi. Hal ini menjadi masalah, ketika pada akhirnya PT Pos tertinggal dari para pesaingnya dan gagal untuk dapat masuk kembali melawan pesaing-pesaingnya. Jenis produk jasa yang ditawarkan oleh PT. Pos Indonesia yang kurang lebih dari tahun ke tahun tetap sama tanpa mengalami penambahan fitur baru ataupun munculnya produk baru yang dapat bersaing mengikuti perkembangan teknologi di masyarakat. Superior Menjadi pemimpin pasar dalam industry ekspedisi dan logistic membuat PT Pos terlalu percaya diri bahwa mereka tidak akan kehilangan pangsa yang cukup signifikan. Padahal pada kenyataannya banyak perusahaan yang masuk ke industry tersebut. Selain itu adanya perubahan dan perkembangan teknologi membuat PT Pos justru kehilangan pangsa pasar yang cukup besar dan gagal melihat potensial customer. Dikotomi 1 Karena PT. Pos merasa telah memiliki pangsa pasar yang cukup besar maka PT. Pos seakan-akan tidak peduli pada kebutuhan dan keinginan konsumen terhadap pengembangan produk PT. Pos dalam bidang ekspedisi dan logistic tersebut,......

Words: 322 - Pages: 2

Premium Essay

Report Pos Online Malaysia

...1.0Introduction Today’s fast changing market is forcing POS Malaysia into a revolutionary transformation in the following areas: - To build POS Malaysia brand value “Efficiency” - To re-engineer - To innovate - To move into new area of opportunity in e-commerce POS has plenty of room to reinvent and improve itself by offering new services while continuing to capitalize on its mass user base (28million). The transformation challenges include: - Customer driven - IT to focus - Funding the transformation - Labour force migration to new function - Talent management - Strategic collaboration with competitors - Strategic collaboration with alliance. In order to achieve these enormously ambitious goals, POS Malaysia needs to improve in three major aspects: - Right structure – service oriented operational excellence - Right culture of efficient, trust and integrity - Right team of excellence 1.0 The type of services or products the company products Pos Malaysia Berhad is the exclusive provider mail services in Malaysia. The history of Pos Malaysia can be traced back to the early 1800s. Pos Malaysia service is a vital part of the nation’s logistic system and providing a delivery platform that is reliable, secure and affordable. Employ more than 16,000 people, over 1,000 physical outlets nationwide comprising more than 700 Post Offices and more than 300 Pos Mini. On top of that, we are represented by more than 100 Independent Postal Agent all...

Words: 1561 - Pages: 7

Free Essay

Sand Pos

...260/B Tejgaon I/A, Dhaka – 1208 Phone: 9830310-13, Fax: 9830309 E-mail: info@itcbd.com, Web: www.itcbd.com SAND PS420 MERCHANT POS OPERATING GUIDE Sale: 1. 2. 3. 4. Swipe the card Compare the card information and input the amount and press Enter Confirm the Total Amount After getting print Merchant copy press Enter for Customer copy VOID: 1. 2. 3. 4. Select VOID option from the screen by press button 3 or touch it Press input the original Trace Number After view the original transaction information, press Enter to void After getting print Merchant copy press Enter for Customer copy Reprint the last/ any receipt: 1. 2. 3. a. Select REPRINT option from the screen by press 2 or touch it Select Reprint Last Receipt option and press Enter Select Reprint Any Receipt option and press Enter Type Trace no and press Enter Print Audit Report: 1. Select REPRINT option from the screen by press 2 or touch it 2. Select Print Audit Receipt option and press 4 or touch it Settlement: 1. 2. 3. 4. Select SETTLEMENT option from the screen by press button 4 or touch it Confirm to do the settlement Wait for settlement After settle success press Enter for settlement report Power OFF EXIT APP: Press POWER Button, press Enter to exit. POWER ON: Long press POWER BUTTON. POWER OFF: Press POWER Button, touch “Power Off” on the screen or press button 2 Caution: Above “POS OPERATING MANUAL” is depending on proper training. ...

Words: 258 - Pages: 2

Free Essay

Pos/355 Project Failures

...Failures Adam Cain POS/355 2/6/2014 Randy Shirley Failure is not an option! This is what I have been told growing up and while I served in the Marine Corps, but as I found out in this assignment, failure is an option. This holds true when talking about a distributed system, which is a computer network like a Wide Area Network (WAN) or a Local Area Network (LAN). Distributed systems is defined as a software system in which components located on networked computers communicate and coordinate their actions by passing messages (Coulouris, Dollimore, Kindberg, & Blair, 2012). This allows the computers or even devices like smart phones and tablets, to share resources like printers, hard drives, and even internet access. A centralized system is a computer that is by itself, one that is not connected to a laptop. Think of a centralized computer as one of the spy computers in movies, like Mission Impossible. These systems can and will fail, while sharing some failures; a distributed system has more components that could fail, leading to them having more problems. There a many things that could fail on a distributed system, this paper will cover four of them, starting with hardware failure. Video cards, network access card, hard disk drives, solid-state drives, memory, and power supply units (PSU), these are all pieces of hardware that are in most of the computers sold today, and they can all die at a moment’s notice. Some of these items, if they failed would......

Words: 1129 - Pages: 5

Premium Essay

Pos Thesis

...these functions include sales, manufacturing, warehousing, ordering and receiving. In this way it is possible to keep a record of all files. Since manual inventory consumes a lot of time it would be helpful to build a system that can less the cost with the stated problems, the researchers will develop, design and implement a system called Saint Rita’s College of Balingasag Point of Sales System (SRCB POS). Point of Sales is the place where a retail transaction is completed. It is the point of sales which a customer makes a payment in exchange for goods or services. At the point of sale it would calculate the amount owed by the customer and provide options for the customer to make payment. As part of it services, researchers implement a system that is designed to provide capabilities for storing, searching, updating the all files of goods or products, adding a data, delete and edit. One of the important of POS system is inventory system for the identification in receiving and selling inventory items. Determine when to record low stock items or to record the sale of specific items. POS can also monitor the cost of goods sold, purchase price and sale price. All of the deliveries are recorded and listed from this system. There will be a separation for the record of all goods. Expenses will be subtracted to the gross income and the result will be the net income with the use of this study. St. Rita’s College of Balingasag Pantry is using the manual processing of recording the......

Words: 7070 - Pages: 29

Free Essay

Pos System Application

...Reason for POS system; 1) To overcome stock out problems in inventory control system. 2) To overcome late ordering process and food preparation process – customer ordering 3) To increase business efficiency to handle the increase in demand 4) Monitor sales more closely to help cut down on employee theft. Vendor : IRS Software Sdn Bhd is a Point Of Sales software development company in Malaysia since 2002. We specialize in business IT solutions such as the Point Of Sales System and the F&B System. Why IRS??? SOFTWARE: SOFTWARE FEATURES RM 2500.00 Language - English,Chinese & Malay Order - Table Plan - Combine Bill - Split Bill - Transfer Table - Kitchen Message - Up To 16 Kitchen Printer - Condiment - No Day End Closing Customer - Cash Sales - Print Address Label - Customer Transaction History - Customer Point Management Stock - Stock Re-Order Reminder - Print Barcode Using Barcode Printer Or Normal Printer (Inkjet or Laser) - Promotion Price Setting - 6 Levels Selling Price - Multi UOM (Unit Of Measurement) - Multi Supplier Supplier - Purchase Order - Goods Receive - Print Address Label - Supplier Transaction History Staff - Security Access Level Controls - Commission Calculation - Staff Attendance Message - Send SMS (Via Internet) - Send Email Report - Sales Profit Listing - Sales Analysis Listing - Customer Sales Listing - Top Sales By Item,Sales & Profit - Stock Listing -......

Words: 390 - Pages: 2

Premium Essay

Pos Scraping

...Neiman Marcus Hacking and Securing a POS System John Fischer Security Research Paper 9/22/2014 For several years we have been using the point of sale (POS) system for payment at major retailers. In the last year there have been several attacks on major retailers POS systems. In this paper, I will focus specifically on the breach of security at Neiman Marcus. In this discussion I will explain how to help secure a POS system. Neiman Marcus was founded in 1907 by Herbert Marcus with his sister, Carrie Marcus Neiman, and her husband A.L. Neiman. Their initial investment was $25,000. The original Neiman Marcus was on the corners of Elm and Murphy streets in Dallas, Texas. In 1913 a fire destroyed the companies building and its entire inventory. A new building was built in 1914 on the corners of Main and Ervay, also in Dallas, Texas. Neiman Marcus’ headquarters is still located in this building. Neiman Marcus is a high end retail store. The target market for Neiman Marcus is the top 2% of the income bracket of the United States, plus the wealthiest people around the world. Neiman Marcus retails high end goods such as clothes, jewelry, cosmetics, home furnishings, antiques and even rare books. Neiman Marcus also has an online store, started in 1999, that offers customers access to high end luxury goods. In 1926 Neiman Marcus first issued their holiday catalog. Many different items have been offered in their holiday catalog, including life size robots and......

Words: 1694 - Pages: 7

Premium Essay

The Pos System in a Restaurant

...The Pos System In a Restaurant The times of "Marge" taking your request giving the ticket to the short-request cook, taking the client's installment and putting in the trade register are over in for cold hard currency the advanced restaurant business. Marge, and the short-request cook, may even now be there, yet the money register has been supplanted by a Point of Sale framework. The framework still starts with the client's request. The Pos framework track deals are a framework where you can't be undermined in light of the fact that a machine will be figuring your bills. For instance, the waitperson enters the requested things into the machine or by touching the screen. The machine computes the bill including duty. At the point when the client pays the waitperson enters the receipt number and the sum paid. The POS charges the credit or check card or, on account of money, enters the money sum and computes the change. Other than that, the way the planning of nourishment is kind of systemic it is in a totally robotized framework the request shows up on the machine screen back in the sustenance readiness territory. The cook readies the dish and keys that it is done into the machine. In less refined frameworks, the POS framework creates a ticket which is physically given to the nourishment prep staff. Besides the drink site of the restaurant is basic and simple. Case in point, the barkeep is advised through the POS System that beverages have been requested by the client......

Words: 476 - Pages: 2

Premium Essay

Pos System

...Literature Review on Point Of Sales Introduction The point of sale system is also known by POS or point of service. The point of sale is a (point in which the products are provided to a customer. And customer make payment of these products) process when products are provided to a customer, and payment of these products is received. Although the point of sale system is vary in different situation, but the final outcome of the system remain the same. (Malcolm Tatum, 2010) Point of sale (POS) is a type of software that a store uses to calculate their sales record and operate the cash drawer; it’s a computerized cash drawer. POS system calculates the prices of products and also calculates the change. Whenever any sale process is being done the POS system updates the inventory database. At minimum, POS should be able to handle sales and manage your inventory database. (Jane Harmon, 2010) Point of sales system usually found in supermarkets. The point of sale system contains a checkout counter, bar code generator and scanner, and a cash drawer. Each time whenever any product is scanned the system counts the product price, till all the items are scanned that are selected by the customer, after that system calculate the total cost of all the products that the customer would like to purchase. When customer pays cashier put the amount of money into the system. System calculates the balance that should be returned to the customer. When the payment is done, point of sale system will...

Words: 888 - Pages: 4

Premium Essay

Po;.O; Looi

...removed the Philippine fishing industry from the blacklist 32. Call for solons to pass the Bangsamoro Basic Law 33. Call for the passage of the rationalization of fiscal incentives; unified personnel pension reform bill; 2016 General Appropriations Act 34. Push for the passage anti-dynasty law 35. Thanked the Congress for the passage of key legislation 36. Recalled the sacrifice of his parents, former Sen. Benigno Aquino and former President Corazon Aquino 37. Thanked Cabinet members, government appointees, other officials and staff for their service 38. Recognition of religious leaders and other citizens who have contributed to the country 39. Thanked his own family 40. Thanked Filipinos, saying, "Napakalaking karangalan ang pamunuan po kayong lahat." 41. Raised the need to continue reforms during his administration 42. Government's adherence to the rule of law in the West Philippine Sea dispute, despite China's might 43. Modernization of the Philippine Atmospheric, Geophysical and Astronomical Services Administration 44. From 2010-2014, the Philippines posted an average of 6.2-percent gross domestic product growth 45. Warned against the return to "crooked path" in light of the upcoming elections, saying his reforms can be undone by a single election 46. Asked for forgiveness amid the shortcomings of the administration...

Words: 742 - Pages: 3

Free Essay

Pos Chapter 1

...(2003), a Point of Sale (POS) system is a system for managing the sales of retail goods. The term is used to refer to the software and hardware associated with checkout stands, and all of the bundled features which are included. Most retailers use a POS system at their checkout stands or counters, and several major manufacturers offer POS systems designed for various types of businesses, ranging from grocery stores to clothing boutiques. In the retail trade, the “point of sale” is the moment when a customer walks up to a counter with goods and prepares to purchase them. During this point of sale, a POS system is extremely useful to register the purchase, keep track of inventory, purchase details such as time and date, and input all this data into a database which then can be used for generating reports. In any kind of business, most defiantly a POS system is required. This is because POS systems make the whole process of check out a lot easier. Owners will always have use of such equipment in their business. The importance of such equipment in retail is indispensable. There are many benefits to the POS systems. It lets owners maintain an inventory. All the items are categorized in the computer. POS systems are necessary part of most businesses. While these are traditionally referred to as an automated cash register, modern technology has seen that change to include a number of other elements that all make a business more efficient and easier to run. POS systems have......

Words: 1323 - Pages: 6