Free Essay

Rovdjur

In: English and Literature

Submitted By ajjer
Words 684
Pages 3
Det är en stor fara i Sverige som bara ökar och ökar i samhället. Rovdjuren råder en stor konflikt i dagens nu läge enligt mig, därför måste vi få klart att jakten ska få fortsätta. Folket i Sverige måste vara trygga vid sin bostad. Vargstammen har ökat med hela 30% under de senaste åren, skriver journalisten Staffan Widstrand i tidningen Turist, år 2001:1 och artikeln heter Snart i en skog nära dig. I denna statistik kan vi se att rovdjuren ökar kraftfullt! Jag tycker att tjuvjakt ska få förekomma i Sverige och det får gärna fortsätta med en stor ökning.
Hur ska vi ha det i Sverige, ska vi fortsätta att gå osäkra i våra skogar när faran finns där?

Utrota rovdjuren som finns här, det skapar inget annat än problem!

Det har inträffat några incidenter på våra vägar, hem och skogar som inte hade behövt hända om vi hade byggt upp staket runt skogar och vägar, alltså gjort det säkrare för oss som bor i oskyddade delar. Vi har länge hört på nyheterna och i tidningen att någon har dött på grund av att den har kört på ett djur. Detta är oacceptabelt och det är regeringens fel, det är dem som måste lösa detta och detta är så snarast som möjligt! Regeringen måste göra det säkrare för oss att lämna vårt hus, hitta någon sorts av teknik som utesluter dessa katastrofala händelser. Det är hemskt för familjen, släkt och vänner! Bilden i Staffan Widstrand artikel ser vi ett avtryck av människa och varg, enligt mig så tyder den på att vi ska vara vänner. Det är vi verkligen inte och kommer aldrig att ske! Liksom ska vi vara nära ett livsfarligt djur som kan döda oss? Nej, den ska vara inburad på ett zoo där den hör hemma. Jag har en vän som blev attackerad av en björn en gång. Han var på utflykt med sin familj uppe i Norrland, där de skulle ha en lugn och härlig resa. Fast det tog inte långtid innan han blev attackerad av en björn som fick tag på honom. Som tur var att han klarade sig.

Rovdjuren borde finnas på Zoo eller buras i på något djurgestalt, som jag sa innan. För att då minskas risken ute i samhället och det blir en bättre miljö. Det skulle bara vara trevligt för barnfamiljer att gå på Zoo och kolla på djuren när dem är inlåsta och inte kan göra något. Barnfamiljer älskar djur därför är det en bra lösning.

Tjuvjakt ska få förekomma därför då kommer vi få en minskning av rovdjur. Vilket är bra. Vi måste få en minskning här i Sverige som jag har pratat om mycket. Tjuvjakten gör det lilla extra och det tycker jag är bra. För längesedan fick man döda vilket djur man vill, men inte idag. Nu finns det regler på vilka man får skjuta osv... Jag tycker att man ska få gå ut och skjuta vilket djur i helheten egentligen. Men nej det funkar inte så.

Därför tjuvjakten skapar även problem för våra jägare, djur som inte ska skjutas kanske skjuts i tjuvjakt detta skapar stora problem i både median och bland jägarna. Det kanske finns forskare som fokuserar på en stam som dem följer under åren, sedan ska bli en dokumentär film. Därför detta kan det skapas oro bland jakten. Balansen i skogarna blir heller inte det samma eftersom fel djur skjuts då stammen inte kanske kan leva mer. Marknaden är också inblandad, svartmarknad kan uppstå bland kött industrin. Kött blir inte godkänt eller djur som har varit sjuka kan skapa oro bland konsumenterna.

Med det här vill jag säga, Ja till tjuvjakt! Tjuvjakt ska finnas, så som vi hade i förtiden då fick vi skjuta vilket djur som helst. Staten ska inte bestämma över oss, vi ska kunna få jaga om vi vill. Detta gör att det blir mindre djur och vi är säkrare. Vi måste kunna få gå tryggt där vi bor tänk på barnen, inget ska hända dem. Det är i deras händer vår framtid hänger och ska inte läggas i djurens händer!…...

Similar Documents